BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здрав лекар почина след ваксиниране, за първи път заподозряха препарата на „Пфайзер“

Здрав лекар почина след ваксиниране, за първи път заподозряха препарата на „Пфайзер“

Две седмици след като получава първата доза ваксина на „Пфайзер“, 56-годишен лекар от Флорида издъхва. Това е първият случай на територията на САЩ, в който човек умира след поставена ваксина срещу COVID-19.

Здравните служби във Флорида и Центърът по контрол и превенция на заразите са започнали разследване по случая, за да се установи дали настъпилата смърт на д-р Грегъри Майкъл е в резултата от препарата на „Пфайзер“. От семейството на починалия са категорични, че той се е намирал в повече от добро здравословно състояние.

Д-р Майкъл е бил имунизиран в здравен център във Флорида на 18 декември, но три дни по-късно по краката и ръцете му се появяват дребни петна, поради което се подлага на медицински изследвания, които показват, че кръвната му картина е много под нормалните граници и той е приет в интензивното отделение.
В продължение на две седмици лекарите се опитват да повишат нивото му на тромбоцити в кръвта, но безуспешно, споделя съпругата му, цитирина от местното издание SunSentinel.

По думите ѝ той е „бил в съзнание и се е борил до последно“ по време на целия процес, но точно ден преди операцията получил инфаркт и починал.

Води се разследване по случая и също допълни, че проучват каква е ролята на препарата на фармацевтичната компания в смъртта на д-р Майкъл.

От фирмата-производител „Пфайзер“ обясниха за изданието SunSentinel, че са запознати със случая и определиха настъпилата смърт като „силно необичаен клиничен случай“. Говорител на компанията добави, че също водят разследване, но подчерта, че „едва ли има някаква пряка връзка с ваксината на този етап“.

От центъра по контрол и превенция съобщиха, че към днешна дата повече от пет милиона американци са получили ваксината на „Пфайзер“, като тяхното здравословно състояние от момента на имунизацията е под постоянно наблюдение.

Източник:Novini.bg

Посещения: 210

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!