BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нов компютърен кабинет откриха във филиала на ВТУ във Враца (Снимки)

Нов компютърен кабинет откриха във филиала на ВТУ във Враца (Снимки)

Напълно оборудван кабинет за електронно обучение и практика беше открит във филиала на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ във Врац, съобщиха от пресслужбата на града.

Символичното прерязване на лентата направиха кметът Калин Каменов, ректорът на висшето учебно заведение – проф. д-р Христо Бонджолов и Илия Кръстев, изпълнителен директор на „A Data Pro“ и председател на Управителния съвет на Българската аутсорсинг асоциация. Проф. Бонджолов благодари за успешното сътрудничество с ръководството на Община Враца за това, че заедно работят за още по-бързото развитие на региона. Калин Каменов заяви, че Враца има нужда от качествено подготвени кадри, и допълни, че Враца е един от първите градове в страната, в който се въвеждат облачните системи за събиране на информация.

Каменов каза още, че след няколко месеца ще стартира дигитален хъб в града, ще бъдат открити нови предприятия, ще се разкрият нови паралелки.
Новият кабинет за електронно обучение и практика е предназначен предимно за обучение на студентите от 3 нови за филиала специалности – „Педагогика на обучението по български език и информационни технологии“, „Педагогика на обучението по история и информационни технологии“, „Педагогика на обучението по математика и информатика“.
От новия технологичен ресурс ще се възползват също така и всички преподаватели и студенти на учебното заведение.
Компютрите, комбинирани с лаптоп и телевизор, са осигурени в резултат от развитието на съвместен проект между Великотърновския университет и фирма.
На тържественото откриване на компютърния кабинет присъстваха още: директорът на филиала във Враца – доц. Рени Георгиева Христова-Коцева, помощник-ректорът Олег Божанов, представители на ръководството на университета, преподаватели, студенти.

Снимки:Община Враца

Екип:Видин Вест

Посещения: 2

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!