BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отборът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ получи Ключа на Видин(Снимки)

Отборът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ получи Ключа на Видин(Снимки)

Възпитаниците на училището по изкуствата най-силно впечатлиха журито с представянето си на състезанието „Аз познавам Видин“, което се проведе по повод Духовния празник на нашия град. Тази година участваха отбори от шест видински училища – СУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „П. Р. Славейков“, СУ „Цар Симеон Велики“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Любен Каравелов“ и ППМГ „Екзарх Антим I“, а темата бе „Фолклорът – извор на красота и вдъхновение“. Учениците представиха презентации и филми, изпълняваха фолклорна музика и песни, танцуваха народни танци, пресъздадоха традиционни за Видинския край обичаи, показаха автентични носии, съобщиха от пресцентъра на общината.

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова бяха сред зрителите, които с интерес наблюдаваха финалното представяне на отборите на сцената на площад „Бдинци“. „Инициативата за провеждане на състезанието е похвална. Това е начинът да представим нашето културно-историческо наследство и традиции и да създадем интерес към тях у най-малките наши съграждани, които да ги съхранят и занапред“, каза д-р Ценков. Той поздрави и преподавателите, подготвили отборите, и им поднесе подаръци от Общината.
„Присъствахме на един урок по краезнание“, отбеляза председателят на журито Десислава Божидарова (вр.и.д. директор на Регионален исторически музей – Видин). Тя сподели, че това е направило определянето на победител изключително трудно, но все пак най-добре с поставената задача са се справили възпитаниците на СУ „Св. св. Кирил и Методий“.
По традиция победителят в състезанието съхранява Ключа на Видин в продължение на една година. Д-р Ценков връчи символа на града на ръководителката на победилия отбор – преподавателката по музика Живка Сливенова. Той покани учениците да гостуват в неговия кабинет и да се запознаят с работата на кмета.


Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 20

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!