BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пациент с инфаркт и със съмнение за коронавирус е приет в болница в Монтана

Пациент с инфаркт и със съмнение за коронавирус е приет в болница в Монтана

49-годишният мъж, родом от Монтана, е приет в държавната болница в града, като освен с тежест и болки в гърдите, пациентът е и с Covid-19 симптоматика, което налага настаняването му в „Инфекциозно отделение“, взимането на проби и изпращането им за тестване в София, съобщиха от лечебното заведение.

Електрокардиографията на мъжа показва тежък инфаркт, който няма как да бъде обработен в държавната болница. Двете лечебни заведения реагират моментално и МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана изпраща линейка и екип с предпазни облека, за да докарат пациента в отделението по „Кардиология“, тъй като е единствената болница за областта с отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала. Пациентът е спасен, като за момента състоянието му е стабилно и е изолиран в предварително определен сектор за пациенти със съмнение за Covid-19.

В международния „Ден на здравето“, 07 април, лекарите, приели и извършили интервенцията, споделиха, че извънредната ситуация и страха от корона вирус епидемията не могат да попречат на медицинския и чисто хуманен дълг, нито да спрат приема на спешни пациенти, които имат нужда от помощ или са в застрашаващо живота състояние.

Към момента все още няма резултат от пробите на спасения пациент, а МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана продължават да налагат процедурните мерки, в изпълнение на медицинските стандарти и указите на властите и стриктно да изпълняват всички наредби.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 301

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!