BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПОД СТРОЙ? ВСИЧКИ В ДОМА ЗА ДЕМЕЦИЯ В НОВО СЕЛО ГЛАСУВАЛИ ЗА ОПРЕДЕЛЕН КАНДИДАТ (Утро с Видин Вест)

ПОД СТРОЙ? ВСИЧКИ В ДОМА ЗА ДЕМЕЦИЯ В НОВО СЕЛО ГЛАСУВАЛИ ЗА ОПРЕДЕЛЕН КАНДИДАТ (Утро с Видин Вест)

15 човека живеещи дома за връзрастни хора страдащи от демеция се оказаха гласували безупречно, без сгрешени бюлетини, а всички гласували единодушно за новият – стар кмет инж. Георги Стоенелов.
Този фрагмент е само част от съмненията, които кара независимият кандидат Борислав Крумов да подаде жалба в съда с искане за касиране на изборите.

Вижте какво успяхме да разберем до този момент по случая.

Деменцията (на латински: Dementia – „без ум“) е неврологично заболяване, което се отличава с влошаване на умствените способности, нарушена концентрация и др. Деменцията обикновено е „болест на старостта“. Една от формите на деменция, но далеч не единствена, е болестта на Алцхаймер.

Деменцията почти винаги започва със загуба на краткосрочната памет, а след това се развиват нарушения в още една или няколко когнитивни функции.
Това е официалното обяснение на болеста. Болест от която за съжаление страдат доста хора, включително и 15 човека, които са настанени в домът за възрастни хора с демеция в Ново село . До тук добре. На изборите преди седмица обаче, всички те „оздравяли“ и напълно безупречно гласували за точно определен кандидат.

Лъчезар Асенов
„Тези хора по някакъв странен начин, единодушно гласуват за г-н Стоенелов“

Справка на нашият екип в сайта на Общинската избирателна комисия показва следното:
От всички 15 живеещи в дома, 15 са гласували за инж. Георги Стоенелов и тук идва странното . нула недействителни бюлетини, на фона на близо 5 хиляди във Видин, а изборът според членовете на комисията минал спокойно, почти като във финал на латино – американски сериал. Точано толкова гласове не достигнаха на Борислав Крумов за победата на тези избори.Поискахме да разговаряме с кметът Георги Стоенелов. Той обаче отказа да разговаря с нас заради предишни критични репортажи по негов адрес.

Добромира Димчева – общински съветник
„За да бъдат настанени в тази услуга, потребителите трябва да бъдат освидетелствани от психиатър. Питам аз, как тогава тези хора са гласували толкова изрядно, разбирате ли, че няма дори една крива линийка в бюлетините.“

Общинската избирателна комисия обаче не е видяла нищо притеснително.Делото за касиране на изборите в Ново село е насрочено за четвъртък.

АВТОР: КАЛИН ИВАНОВ

Посещения: 643

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!