BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Премиерът: Държавата направи много за варненци през последните години

Премиерът: Държавата направи много за варненци през последните години

Това отбеляза министър-председателят Бойко Борисов, който посети новото рибарско пристанище в кв. „Аспарухово“ във Варна.

Премиерът посочи, че тази изключително сериозна придобивка за Варна ще бъде от полза на рибарите, но също така ще бъде атракция и за туристите. Пространството около пристанището също ще бъде облагородено и ще стане прекрасен парк за разходка на хората от Аспарухово. Кметът на Варна Иван Портних изтъкна, че сградата е многофункционална и отговаря на всички стандарти и изисквания. Кметът акцентира върху подкрепата на държавата за изграждането на инфраструктурата в града.
Рибарското пристанище е изградено със средства по Програмата за морско дело и рибарство и съфинансиране от община Варна на обща стойност 13,4 млн. лв. Капацитетът му е за 116 плавателни съда. В основната сграда е предвидено създаване на рибна борса – за пресен улов. Предстои ремонт на довеждащия път от бул. „Първи май“ и облагородяване на прилежащите зони.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 12

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!