BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Признание и награди за най-активните доброволни кръводарители във Враца (Снимки)

По повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител във Враца бяха наградени най-изявените доброволци, съобщават от пресслужбата на областния град.

Отличията се присъждат за първи път по инициатива на Община Враца и отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ „Христо Ботев“.
Тримата най-активни кръводарители – Динко Динков, Димитър Яков, Румен Цонов бяха наградени с почетен плакет и детска рисунка от кмета Калин Каменов. „Искам да благодаря на всички Вас, които дарявате, защото Вашият жест спасява животи. Дарителството е добродетел, който трябва да се възпитава, да се стимулира и да се надгражда. За мен е важно да се знаят, хората, които помагат и хората с големи сърца. Благодарим Ви!“ – каза при връчването на призовете кметът Каменов.
Началникът на отделението по трансфузионна хематология – д-р Яна Апостолова благодари на всички кръводарители за проявената съпричастност и милосърдие. „Днес, Вие сте нашите герои. Вие и вашия мълчалив подвиг, дарявайки частица от себе си, за да спасите някого, когото непознавате. Гордеем се с Вас и Вашият пример по човеколюбие.“ Д-р Апостолова връчи почетни грамоти и детски рисунки на още 11 доброволни кръводарители.
На събитието присъстваха заместник-кметът Петя Долапчиева, медицински сестри, представители на общинска администрация.
В рамките на програмата участие взеха изпълнители от квартет „Хармония“ към ЦПЛР „Център за работа с деца“, с ръководител Маргарита Данаилова.



Снимки:Община Враца

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!