BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи потвърден случай на COVID-19 в област Видин

Първи потвърден случай на COVID-19 в област Видин

Новата област, в която има потвърден случай, е Видин. В болница МБАЛ “Света Петка“ АД е приет мъж на 66 години от с. Дреновец“.

„Случаите на COVID-19 у нас са вече 449. За последните 24 часа са установени 37 лица, от тях 27 са в болница. Това съобщи на редовния брифинг на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.
Общият брой на излекуваните е 25. Броят на хоспитализираните заразени е 167 души, от които 17 интензивни, още една жена е интубирана в Пирогов.
„В София до 16 часа в сряда има 8 случая. Има един случай от Банско, който е настанен в Благоевград и един от Разлог. Общо за Благоевградска област случаите са три. Момиче на 9-години е прието в болница във Варна. В Пловдив има жена на 53 години, а в Монтана мъж на 53 години в болницата“, каза още той.
„Има изписани нови болни с отрицателни проби. Това са трима души от Бургас, един мъж от Шумен и един в Перник. Най-младият изписан е на 25 години.“, каза Мутафчийски.
„Имаме два нови случаи на загинали пациенти – един в Кюстендил и един в УМБАЛСМ „Пирогов“. Следната възраст на починалите е около 61 години“, добави той.
Относно друг пациент в „Пирогов“ – 40-годишният мъж, който снощи почина, генералът уточни, че най-вероятно мъжът е починал от белодробна емболия, защото смъртта е била внезапна.
Общо 184 депутати са изследвани. Мутафчийски коментира: „Във ВМА са направени 92 проби, от които има две съмнителни. Днес те ще се препотвърдят. В другата болница също са направени 92 проби, които са отрицателни“.
„Не съм обвинил абсолютно никого“, каза генерал Мутафчийски за лекарите във Банско, които днес поискаха лично извинение от него.
Вчера стана ясно, че има 50 случая в курортния град, които не са били докладвани на оперативния щаб. „Имаме данни за симптоматика, които не са ни докладвани. Дадени са ни само група от бременни. Това може да се потвърди през рентгенологията на болницата в Разлог“, каза Мутафчийски.
Днес предстои да бъде изследван персонала, работещ в Народното събрание. Ген. Мутафчийски даде пример с парламента в Израел, където заразените депутати работят в специално изолирано с плексиглас помещение тип кабина, което се намира в парламента, а останалите депутати работят нормално.
Обсъждането е онлайн, а гласуването се осъществява по групи. Ако се установи заразен журналист, то столичната РЗИ трябва за наложи карантина.

Екип Видин Вест

Посещения: 1 228

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!