BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

София сваля данъка за такситата

София сваля данъка за такситата

София сваля данъка за такситата от 850 на 300 лв. през 2021 г. Това са се договорили на работна среща председателят на комисията по транспорт към Столичния общински съвет (СОС) Карлос Контрера, зам.-председателят Зафир Зарков, заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов и представители на таксиметровия бранш.

„Водим диалог от дълго време с представители на таксиметровия бранш и предвид усложнената епидемиологична обстановка, която доведе до спад на пътници и приходи, обмисляме помощ за бранша“, коментира Контрера пред „Монитор“.
Той обясни, че е момента ставката за такситата е между 300 и 1000 лв., а в София налогът е 850 лв. Контрера уточни, че промяната е в съответствие с предложението на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 2021 г. общините да прилагат минималния допустим по Закона за месните данъци и такси данък за таксиметровите превози в размер на 300 лв. годишно.
Контрера обясни, че се очаква транспортното министерство да компенсира общината за намалените приходи от данъка. В Столичната община средно годишно са регистрирани 6000 таксита, като приходите на годишна база са в размер на 5,2 млн. лв.

Докладът за промяната на данъка за такситата предстои да бъде внесен в СОС.

Източник:Novini.bg

Посещения: 15

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!