BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Усложнена зимна обстановка във Враца и населените места (Снимки)

През изминалото денонощие пътната мрежа в града е обработена против заледяване с над 30 тона техническа сол и разтвор на магнезиев хлорид, съобщиха от местната администрация. Поради ниските температури и валежите – дейностите продължават и към момента.

Екипи на ОП „БКС“ са ангажирани с премахването на счупени клони и паднали дървета в града.

Заради обледяване на контактната мрежа, временно линиите на градския транспорт се обслужват само от автобуси.

В 9 населени места на Враца валежите са предизвикатели повреди по електропреносната мрежа. Експлоатационното дружество ЧЕЗ е уведомено и се работи по отстраняването на авариите.

Затруднено е придвижването на превозни средства в района на пътя до село Чирен. Екипи на БКС и Пожарна безопасност са на място и разчистват участъка.

По 16-километровото трасе на пътя до Леденика има множество паднали клони от дървета, като екипи на пожарната са започнли премахването им.

Подадени са сигнали за наводнени приземни етажи в къщи в село Паволче, като вече се работи по отводняването им от екипите на пожарната.

Община Враца апелира гражданите да се движат с повишено внимание, поради опасност от падащи клони и надземни кабели, а при възможност – да си останат вкъщи.







Снимки:община Враца

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!