BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Франция може да остане напълно затворена до средата на февруари

Франция може да остане напълно затворена до средата на февруари

Ограниченията във връзка с коронавируса в повечето страни в Европа остават поне до края на месеца, предаде Бтв. Франция може да остане напълно затворена до средата на февруари. Ресторантите, училищата и културните институции няма да започнат работа поне до края на месеца.

„Ние трябва не само да оставим мерките, целящи да намалят разпространението на вируса, но и да сме готови да ги затегнем там, където е необходимо и според развитието на ситуацията в следващите дни и седмици“, каза министър-председателят на Франция.

Унгария удължава ограничителните мерки и вечерния час поне до 1 февруари, съобщи премиерът Виктор Орбан. От 11 ноември всички заведения и хотели в страната са затворени. Позволени са само доставки по домовете, пише Novini.bg.

Германия съобщава за 1188 починали от коронавируса за денонощие – това е най-големият броя в страната от началото на пандемията. От полунощ Хамбург въведе по-строгите правила и ограниченията за контакти и движение, приети по-рано тази седмица. Все пак лъч надежда дава ново медицинско изследване. То показва, че ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ реагира и на новия британски вариант на вируса.

Междувременно Брюксел обяви тази сутрин, че ще поръча допълнителни още 300 милиона дози от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 40

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!