BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна трети кръг от националния шампионат по раликрос „ТИП-Иново 2“

Започна трети кръг от националния шампионат по раликрос „ТИП-Иново 2“

Автомобилното състезание, което е трети кръг от Националния шампионат по раликрос, стартира тази сутрин /7 октомври/ и ще продължи и на 8-и октомври.
Имаме подадени 35 заявки от цяла България и три от Сърбия. Състезанието се провежда на летище Иново на подготвеното лицензирано трасе. Новото е че за първи път по трасето ще се кара по посока на часовниковата стрелка, а до сега от създаването на пистата 2014 година е било на обратно, коментира  Иван Иванов, председател на клуба „Жико Мотороспорт“.


До 12 часа днес се провежда технически преглед, административен преглед, медицински преглед на пилотитие. От 13до 15 часа има  свободни генерални тренировки, а 15 часа е старта на първи Квалификационен манш.

В неделя от 9:30 часа се провежда втори квалификационен тур, а от 10 и 30 часа ще е официалното откриване на състезанието. В 11 часа е старта на трети Квалификационен манш. След това има още един тур за квалификация и полуфинали и финали. Към 15 часа се очаква награждаването на победителите.

В пистовият шампионат има четири дивизии, дивизия едно са най-големите автомобили 4х4 с турбо и без турбо до 3500 кубика. Дивизия две са автомобили с предно предаване до 1600 кубика ограничени, дивизия три със задно предаване до 2000 кубика ограничени и дивизия четири са с предно предаване до 3000 кубика, допълни Иванов. Имаме учредена купа Лада за оригиналните автомобили „Лада“ и отборно класиране, коментира Иванов.

Традиционно участват и жени в организираните ралита. При нас е една от най-младите състезателки Кристина Георгиева от Плевен на 19 години, която е лицензирана към Жико- Моторспорт. Тази година и е трето състезание при нас, сподели Иванов в отговор на въпроса, това само мъжки спорт ли е?

Очакваме ви, състезанието е атрактивно, както за пилотите, така и за публиката, каза в заключение председателят на клуба.

Пълна програма на събитието:

Посещения: 3 352

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!