BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сдружение „Заедно за Берковица“ даде начало на своята ежегодна коледна кампания в помощ на възрастните хора в нужда

В навечерието на Коледа, на 16 и 17 декември, доброволци от Сдружението ще раздадат хранителни пакети съдържащи ориз, боб, леща, захар, олио, макарони, фиде, плодове, ядки , различни видове бисквити, консерви, сирене, колбас и други. Пакетът ще включва коледна картичка, изработена от ученици от Берковица, малко коледно подаръче и църковно календарче. Нуждаещите се хора ще бъдат определени чрез предварителни разговори с кметските наместници и кметовете в селата Черешовица, Котеновци, Песочница, Лесковец, Гаганица, Костенци, Комарево, Мездрея и други.
Желаещите да се включат в хуманитарната кампания могат да го направят чрез дарение на хранителни продукти или финансови средства за закупуването на такива на определените за това места. От Сдружение „Заедно за Берковица“ предоставят сборен пункт и адрес за изпращането на продуктите, банкова сметка и кутии за дарения, разпространени в магазини и заведения в Берковица.


Радослав Григоров, член на Сдружението, коментира: „Трудно можем да Ви запознаем с живота на тези хора в няколко реда. Техният живот е различен от нашия. В него минало, настояще и бъдеще са размити и времето тече по-различен начин. Нека просто кажем, че тези хора живеят в настоящето на миналото. Няма да навлизаме в подробности за лишенията, с които се сблъскват всяко утро и за притесненията, с които заспиват всяка вечер. Важно е да знаем, че в тези села и в техните кални дворове, хората ежедневно се борят с лишенията, със самотата, превъзмогват мъката и стискат зъби в името на техните синове, дъщери, внуци и правнуци. Това са първите впечатления, които изпълват съзнанието на всеки от нас. Но несъзнателно грешим… През изминалите години и кампании постояхме до хората и разговаряхме с тях. За кратък миг погледнахме през техните очи и видяхме друг свят, с други ценности и с други мечти. Бедността и самотата ги е накарала да забравят за материалното и сякаш им е дала сила да разберат най-ценното на живота – неговата същина. А именно – да бъдат хора, да се радват на утрото и природата, да търсят личния контакт помежду си, да се усмихват, да плачат, да мечтаят, да бъдат себе си и да се стремят само към това, което им е нужно, за да преживеят. Да бъдат хора… Всичко друго те споделят.“

Надяваме се повече хора да се включат в кампанията и по този начин да зарадваме възможно най-много хора в селата около град Берковица, коментират от организацията. При последната си кампания, Сдружението достави над 130 хуманитарни пакета на нуждаещи се възрастни хора.

Вярваме, че заедно можем да сътворим едно малко коледно чудо, споделиха още от екипа на организацията.

Банкова сметка за набиране на средства: BG85STSA93000022783084, титуляр: Радослав Григоров

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!