BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата и ГДБОП са пресекли канал за трафик на оръжия и наркотици за Великобритания

Прокуратурата и ГДБОП са пресекли канал за трафик на оръжия и наркотици за Великобритания

Става въпрос за досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата. Пресечен е канал за трафик на оръжие, предимно пистолети, и огромно количество наркотици за Обединеното кралство. Това заяви на брифинг пред журналисти зам.-главният прокурор Иван Гешев, предаде Novini.bg.

,,Подобен тип досъдебни производства дадоха резултата, който отчете Европейската комисия, а именно – временно прекратяване на наблюдението върху показателя “организирана престъпност“. Този резултат, който е важен за цялата държава, се дължи основно на специализираните структури от съдебната власт, както и на колегите от МВР и в частност на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност“, добави Иван Гешев.

Групата е целяща трафик на наркотици и оръжия за Великобритания. В началото на септември бил получен сигнал от британски партньори и на 13 септември е извършена акция, при която бяха задържани 53 пистолета от различни модели и марки със заглушители, бронежилетки, както и около 80 кг хероин. „Лицата са задържани, като събраните доказателства са достатъчни да им бъде наложена мярка за неотклонение“, обясни прокурор Димитър Петров.

Става въпрос за български гражданин, който се е опитал да извърши трафик на оръжие и наркотици за Великобритания и което е криминално проявено лице. За около седмица и успяват да разкрият още няколко лица, в това число и на чуждестранин гражданин. „Така че колегите си свършиха добре работата. Установено е къде е живял мъжът, какви са му връзките“, коментира началникът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Открити били фалшиви лични документи на едно от лицата, заглушители за част от оръжията, над 2000 патрона. Всяко едно оръжие било окомплектовано с кутия боеприпаси към него. След акцията на нашите органи, те са уведомили партньорите им от Великобритания и там също са започнали действия. Проведени са сходни операции и на английска територия и също били намерени оръжия, боеприпаси и наркотичини вещества.

Екип: Видин Вест

Посещения: 1

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!