BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Премахнаха палатковия лагер в София, отпушиха ключовия „Орлов мост“

Премахнаха палатковия лагер в София, отпушиха ключовия „Орлов мост“

Движението в центъра на София вече е отпушено след премахването на палатковия лагер на „Орлов мост“. Обстановката е спокойна, но има засилено полицейско присъствие.

Шофьорите вече изпитват облекчение, че нормалното движение е възстановено след седмица на блокада. Колите от градския транспорт също вече преминават през „Орлов мост“, досега те бяха с промени маршрути и се движеха заобиколно. Граждани входиха в Столичната община и подписка против блокадите.

Освен че вдигнаха палатките на протестиращите, от МВР премахнаха и буса на „Системата ни убива“, който бе паркиран от майките на деца с увреждания.

Цялата акция на МВР за прекратяване на палатковите блокади се проведе в 4 ч. сутринта. От полицията дадоха подробна информация за операцията, като разпространиха и видеокадри.
Освен на „Орлов мост“ бяха прекратени и блокадите в другите ключови места на столицата, сред които и това на „триъгълника на властта“.

Днес се очаква 30-ия ден на протестите. Недоволни граждани ще се съберат отново пред Министерския съвет.

Демонстрации се готвят и в други части на страната. Основните искания остават непроменени – оставка на правителството, оттеглянето на главния прокурор и смяна на политическата система. Чуват се и призиви за свикването на Велико народно събрание, което да доведе и до промяна в съседната система.
Новината от вчера обаче е, че правителството е готово да изкара мандата си с премиер Бойко Борисов. Въпреки че на Националната конференция на ГЕРБ Борисов загатна за варианта да се оттегли от поста, но съставът на кабинета да се запази, засега това не е прието от Коалиционния съвет.

Източник:Novini.bg

Посещения: 28

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!