BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

София: 135 машини са извършвали обработки със смеси срещу заледяване и почистване на сняг през нощта

София: 135 машини са извършвали обработки със смеси срещу заледяване и почистване на сняг през нощта

През нощта във връзка с валежите от сняг в София 135 машини са извършвали обработки със смеси срещу заледяване и почистване на сняг. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Обработени са трасетата, по които се движи градският транспорт, основни улици във всичките райони на града, общински пътища и Южната дъга на Околовръстен път, както и стръмни участъци и мостове в столицата, предаде Фокус. В момента се третират срещу заледяване стръмни и вътрешноквартални улици в районите Панчарево, Витоша, Овча купел, общинския път Доброславци – Балша. В планината Витоша се извършва опесъчаване. По искане на СДВР в момента пътят за Алеко в планината Витоша е затворен за движение с цел извършване на опесъчаване.
Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ извършват обходи на терен на опасни и стръмни участъци. Столичен инспекторат контролира дейността на почистващите фирми. Столична община напомня на шофьорите да карат внимателно, а автомобилите да бъдат оборудвани за движение при зимни условия. Навън температурите са отрицателни.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 5

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!